Algemeen

JAARVERGADERING BUURTVERENIGING ’t Kapelke


Op vrijdag 23 februari zal in de grote zaal van “ Ut Gemeinsjapshoes” te Nieuwstadt de jaarvergadering plaatsvinden van de buurtvereniging “’t Kapelke.” Deze zal starten om 19.30u. Het bestuur zal dan verslag doen van haar activiteiten van het afgelopen jaar en de financiële stand van zaken toelichten. Tevens zal het conceptjaarprogramma van activiteiten worden besproken van het komende verenigingsjaar.
Na dit officiële gedeelte zal het Shantykoor Remsjpoar uit Nieuwstadt o.l.v. dhr. Leo Korsten vanaf ca.21.15u. een gezellig optreden verzorgen waarbij ook niet-leden van harte welkom zijn.
Dit koor is ontstaan in 1992 uit een vriendengroep van de buurtvereniging “Voor en Achter het spoor”, die zich regelmatig trof in Café “de Piep” met het frühshoppen op zondagmorgen.
Op een gegeven moment was een van de leden 25 jaar getrouwd en werd het plan opgevat om hem een serenade te brengen. Er werd flink gerepeteerd met het gevolg dat het optreden zeer gewaardeerd wed en succesvol was. Toen de smaak er goed in zat is men de laatste 12 jaar ook naar buiten gaan optreden en is het koor een bekend gegeven in het Maasland en de regio Midden en Noord-Limburg.
Hun repertoire bestaat niet alleen uit meeslepende shanty liederen (zeemansliederen), maar ook uit Limburgse volksliederen, schlagers en smartlappen. Ook liederen van Limburgse troubadours zoals Math Moors en Duitse Schlagers voorzien van eigen tekst worden ten gehore gebracht.
Het bestuur van ’t Kapelke hoopt veel leden en niet-leden deze avond te verwelkomen.
|Doorsturen